Kako iznajmiti video na Amazonu (iako si iz Srbije)

Za one koje ne interesuje patišpanj, evo kako da kupite/iznajmite video na Amazonu:

  1. Kupite sami sebi Amazon Gift karticu
  2. Iskoristite je prilikom kupovine videa
  3. Ukoliko i dalje imate problem privremeno uklonite platnu karticu koja je povezana sa Amazonom
  4. Uživajte u videu 🙂

Za one koji imaju živaca i vremena da pročitaju kako sam došao do toga, evo i te priče…

Pre neki dan pogledam „Sailor Moon & Commando” review (toplo preporučujem) i rekoh mogao bi da pogledam “Sailor Moon R”, jer nisam do sad.

Međutim, na „besplatnim“ servisima ga nema.

Guglam malo, vidim na Netfliksu kao nude pa otvorih jos jedan trial nalog (onaj koji sam plaćao ne koristim otkako je servis dostupan u Srbiji, pošto 80% stvari koje sam gledao više nije u ponudi). Prođem kroz ceo proces i ono ništa, slagali su me :/

Odem na crunchyroll.com (jer reklamiraju se kao jedno mesto za sav anime), kad zamisli ni tamo ga nema (a vrv.co nije dostupan u našem regionu).

Već postajem očajan, ali ajde kao da vidim šta to Amazon nudi (mislio sam da hoće da mi uvale neki DVD) kad ono, možeš da kupiš digitalnu verziju ili da je iznajmiš na 7 dana.

Super, pomislih, to je to. U suštini košta koliko i cena bioskopske karte u BG (kh, pljačka, khm) al šta, ja sam „mlada emancipovana žena“, mogu sebi da to priuštim.

Kliknem „Rent a video“, kad izadje prozor sa porukom (parafraziram) „Neće da može, moraš biti iz Ameriku“ (tačnije, platna kartica mora biti sa adresom u SAD).

Zaboga, opet, izgleda da nikada neće oprostiti to što je RTS za vreme bombardovanja puštao najnovije filmove bez licenciranja.

Ok, kako da nabavim američku karticu? Probam par servisa, među kojima je Privacy.com najviše obećavao, ali on traži američki broj telefona. Verujte probao sam sve online SMS servise i nisam bio jedini kome je to palo na pamet.

Vratim se ponovo na amazon i gledam, kad vidi to, reklama za neku njihovu karticu. To mi je dalo ideju 😉

Preduzetnik i "OK kao osopa". U marketingu proveo preko 15 godina, svega se nagledao i naslušao.

Leave a Reply

Skroluj na vrh